Erre feltétlen figyeljen a csomagoláskor

Aug 09, 2016 Mark

Press Release (ePRNews.com) - BUDAPEST, Hungary - Aug 09, 2016 - Ön is sok csomagot postáz vagy küld futárral?

Ma már sok cég választja a webáruház kínálta lehetőséget, ezért lényeges, hogy tisztában legyünk a helyes csomagolással. Íme néhány dolog, amire oda kell figyelni, hogy elhárítsuk a nem megfelelő csomagolásból adódó problémákat. Feltétlenül figyeljünk arra, hogy a csomag címkéje megfelelően legyen rögzítve a csomagon. Erre a célra találták ki az öntapadós címkét. Az etikett címkékkel megelőzhetjük, hogy leessen a címke a küldeményről. És egy megkésett küldeménynek senki sem örül.

Egy tipikus hiba, ami könnyen orvosolható. Megesik, hogy nem megfelelő anyagú vagy nem megfelelő méretű a választott  doboz. Nyilván nem szerencsés, ha kiszakad a doboz, mert  előfordulhat, hogy elveszik belőle az áru. Ha már előfordult hasonló eset, a legjobb ha beszerzünk kifejezetten postázáshoz, csomagküldéshez való  dobozokat. Minél méretesebb a küldemény, annál megbízhatóbb dobozra lesz szükség, különösen figyeljünk a sarkokra és a ragasztásra, mivel a sérülések veszélye itt a legnagyobb.

Ha már túl vagyunk a doboz beszerzésén és meggyőződtünk, hogy a doboz bírja a strapát, újabb kihívással kerülünk szembe. Igen, a doboz mérete. Ha jelentősen nagyobb a doboz, mint a küldemény, könnyen előfordulhat, hogy a termék megsérül szállítás közben. Ritkán fordul elő, hogy egyezik a doboz és az áru mérete, ezért érdemes kitöltő anyagot használni az áru csomagolásakor. Kézenfekvő megoldás, papírral kitölteni az üres helyet, de nem ez a legjobb megoldás és nem is elegáns. Használjunk szivacsot, hungarocellt vagy buborékos fóliát, esetleg ezek kombinációját. Egy szállítás közben megsérült termék komoly nézetkülönbséget válthat ki, ezért nem érdemes spórolni a térkitöltő anyagokkal. A futár vagy a posta ugyanis általában vitatja a felelősséget, különösen akkor ha a csomagoló dobozon nem láthatók súlyos sérülések. A vevő pedig szeretné használni a terméket, teljes mértékben jogosan. Természetesen mi sem törötten tettük az árut a dobozba. Akkor most ki a felelős? Mindezt a vitát megelőzhetjük a térkitöltő anyaggal, ami mellesleg nem drága és amúgy is kevés kell belőle.

Fontos, hogy legyünk körültekintőek a doboz lezárásánál is. Nem szerencsés az első kezünkbe kerülő ragasztószalaggal lezárni egy csomagot. Ma már kifejezetten erre a célra gyártott ragasztószalagok vannak. Lehetőleg erre a célra alkalmas ragasztószalagot használjunk. A legfontosabb, hogy erős legyen a ragasztószalag, ne nyúljon és ne szakadjon. Ragasztószalag beszerzésben ez a link segíthet http://www.wts.hu/upload/csomagolas-csomagolo-anyag/ragas… Figyeljünk arra is, hogy minden lehetséges helyen lezárjuk a csomagot még az éleknél is. Ez olyan stabilitást ad a doboznak, hogy ha leesik nem reped fel hosszan a ragasztás mentén. Több doboz lezárása esetén nagy segítségünkre lehet egy kézi csomagzáró gép. Ha csomagot küldünk postán vagy futárral, mindig ragasszuk a saját címkénket  a csomagra, attól függetlenül, hogy a posta vagy futár cég is ráteszi a sajátját. Ez garanciát és biztonságot  nyújt arra, hogy oda érkezik a küldemény, ahova küldtük. Törekedjünk arra, hogy minőségi etikettcímkét tegyünk a dobozra, ha lehet olyant, amin a festék nem kenődik el a pára vagy nedvesség hatására és néhány csepp eső sem áztatja le. Elengedhetetlen az is, hogy a címke jól ragadjon. Régi címkéknél könnyen előfordulhat, hogy a ragasztó annyira kiszárad, hogy felragasztás után nemsokára leválik a csomagról. A címkéket a jó olvashatóság érdekében ha lehet ne kézzel írjuk meg. A nyomtatás hatékonyabb és modernebb megoldás. Úgyis minden adat a számítógépen van. Ha mégis kénytelenek vagyunk kézzel megírni a címkét, használjunk erre alkalmas filctollat. Az alkoholos filc kifejezetten alkalmas erre a feladatra. Az alkoholos filctollakban levő tinta vízálló, uv álló. Jó megoldás lehet, ha a célnak megfelelő címkenyomtató készüléket szerzünk be. Alkoholos filc toll itt kapható http://www.wts.hu/upload/iroszerek/alkoholos-filc-toll-pe…

Source : World Trade System Follow on Google News
Business Info :
World Trade System
Hungary
SHARE :  

Login

Or using ePRNews Account

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login

DISCLAIMER

If you have any concerns regarding this press release, please contact the Author / Media Contact / Business of this press release. ePRNews is not resposible for the accuracy of the news posted and do not endorse, support any product/ services/ business mentioned and hereby disclaims any content contained in this press release.